dilluns, 4 d’abril del 2016

INTERESSANT XERRADA D'ELENA MARTÍNEZ SOBRE DESENVOLUPAMENT INFANTIL I AUTONOMÌA 

El passat divendres 1 d'abril, va tenir lloc a l'escola la xerrada "Què toca a cada edat?. Ajudem els nostres fills a fer-se grans", conduïda per l'Elena Martínez, mestre d'educació infantil i primària i psicopedagoga.

Tots esperàvem amb impaciència la resposta a la gran pregunta: QUAN ADQUIRIRAN ELS NOSTRES FILLS UNES O ALTRES HABILITATS?, però la resposta va anar arribant de forma intuïtiva al llarg de la xerrada. 
Poc a poc tots vam entendre que no hi ha una data concreta ni establerta. Cada infant és un món. Observem els nostres fills, ens va dir l'Elena. Ells ens donaran la resposta.

Malgrat que, Piaget no anava errat en allò de les etapes del desenvolupament infantil, està clar que els infants no són ordinadors programats i cada un dels nostres fills és una personeta amb personalitat pròpia i individual. La nostra actitud com a pares juga un paper molt important en el seu desenvolupament, ja que som els seus models.

La nostra tasca és acompanyar-los en el seu camí cap a l'autonomia, deixant anar la corda cada cop una mica més per fer possible que els nostres fills es desenvolupin en un ambient de confiança i seguretat en si mateixos. 

L'Elena ens va oferir una tarda molt agradable i amena, en la que ens va parlar  de les seves filles  i de les seves aventures com a mestre per a exemplificar els seus arguments.  
I així, entre rialles i anècdotes, el temps va anar passant com si no res i les dues hores que va durar la conferència van transcórrer sense adonar-nos.

Al final de la xerrada, quan tots vam entendre que no hi ha un moment prefixat i concret en el desenvolupament dels nostres fills, l'Elena ens va oferir tres eines molt pràctiques per a guiar-nos en les habilitats i aprenentatges que els infants van adquirint durant la seva infantesa.

Així va ser com vam conèixer el Educòmetre, una interessant guia educativa, distribuïda en divertides fitxes il·lustrades, dedicada a les famílies amb fills de 0 a 16 anys i a tots els agents educatius (mestres, pedagogs, psicòlegs, etc.).

Moltes gràcies pels teus consells, Elena. Els tindrem molt en compte !!!.


                       






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada