diumenge, 14 d’abril del 2013

Una conferència de Xavier Melgarejo que va omplir l’Ateneu de Cerdanyola


Una conferència de Xavier Melgarejo que va omplir l’Ateneu de Cerdanyola

L’èxit del sistema educatiu passa per convertir-lo en una prioritat nacional, amb inversió, amb descentralització, amb formació del professorat i amb polítiques de conciliació familiar. El professor i exdirector de l’escola Claret, Xavier Melgarejo, va assenyalar les principals claus de l’èxit del sistema educatiu finlandès en un acte organitzat per la Plataforma d’Ampes de Cerdanyola a l’Ateneu de la ciutat vallesana.
Per a Melgarejo, les tres estructures bàsiques del sistema al nostre país -família, escola i societat-cultura- no estan coordinades. “Es bloquegen i és impossible el desenvolupament d’una part educativa de l’infant, cosa que acaba provocant el fracàs escolar”.

Per a Melgarejo, el cas de Finlàndia és important per l’èxit demostrat. “Allà s’està aconseguint una generació completa que puja amb unes competències extraordinàries i amb un nivell d’excel·lència molt important”. Però, més enllà del projecte curricular, “a Finlàndia els infants creixen desenvolupant actituds cíviques i ètiques, convertint-se en ciutadans amb una consciència important”. A més, a Finlàndia “l’educació és una prioritat nacional. Qui mana en el sistema educatiu és el ministeri, però les competències estan molt descentralitzades entre els municipis i les escoles”.
Per als finlandesos, a més a més, “el mestre està molt ben valorat perquè és el que t’ajuda a construir-te com a persona; la gent els respecta i els estima”, va concloure Melgarejo. Podeu veure la xerrada:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada